Referat

Referat: Kungsbacka IF - Derome-Åskloster FF

Kungsbacka IF- Derome/Åskloster FF 4-3 (2-1)
Rivstart av KIF som tar ledningen efter 30 sekunder.
Målvakten lämnar retur på skott och Samuel Larsson snappar upp bollen och gör mål.
Planen fin men tungsprunget efter regnet på förmiddagen.
Kvitteringen kom i den 12:e minuten där motlägg utanför KIFs straffområde leder till fristående Deromespelare som mycket kyligt placerade in bollen i ena hörnet.
Spelmässigt så var det ett piggt KIF som stundtals spelade fyndigt. Gästerna låg på kontring.
28:e Nils Mattsson slår ett perfekt inlägg, där målskytten Samuel Larsson tränger sig fram och nickar hårt. Målvakten räddar och på returen är det Samuel som rakar in bollen i mål, 2-1. Fin aktion av Samuel som slet föredömligt matchen igen, från sin topposition. Samarbetet med Victor Martinsson växte allt efter matchen led, vilket stundtals gav gästerna huvudbry.
Derome var inte ofarliga och hade ett jätteläge men skottet gick bredvid målet.
Andra halvlek
Bara fem minuter in på halvleken kom kvitteringen. Det var målfarlige Felix Karlberg som på hörna nickade in bollen från nära håll, 2-2.
Nu var det mer KIF som styrde matchen utan att på något vis dominera matchbilden. Mycket rullande i KIFs backlinje. Ibland effektivt, ibland mindre effektivt. Bäst knorr får uppspelen när mittlåset Magnusson/Josefsson väljer att slå raka hårda pass efter backen som skär genom motståndarnas lagdelar. Där möter Victor som släpper tillbaka till en rättvänd Nils Mattsson. Dessa sekvenser ser vi gärna mer av, än "lycka-till-pastejer" till felvända forwards.
62:e efter fin KIF-press där Markus Kairouz sköt hårt, men en snygg benparad av Deromes målvakt satte stopp, men på returen tryckte Nils Mattsson in ledningsmålet 3-2.
Ca 30 min kvar och diverse byten i båda lagen, då planen sög kraften ur allas ben.
Det såg ut att gå mot en hemmaseger. Men Felix Karlberg för gästerna ville annat. Ny hörna, och ny nick av Felix och bollen gick i en vid båge över mv- Magnus i hemmamålet, 3-3 och åtta minuter kvar. Ett resultat som nog de flesta varit relativt nöjda med.
Men inte Malte Myllys.
Efter KIF-press på jakt efter seger, hamnade bollen hos Malte på högerkanten. Gick för skott från ca 25m, lyckades hålla kroppen rätt och fick ett perfekt, flackt skott som borrade sig in vid den bortre stolproten. 4-3!
Kort efter blåste domaren av och segern var ett faktum.
Bra jobbat hela laget. En extra stjärna till dagens tvåmålsskytt, Samuel Larsson.